Logo club atletisme vila d'AlaquasHistòria

El Club d'atletisme Vila d'Alaquas organitza la mitja marato vila d'Alaquas  el primer disatbte d'Octubre, dos setmanes en acabant de celebrar les festes patronals. Les primeres edicions la proba tenia lloc a mediados de septiembre, pero la calor reinant en algunes ocasions va aconsellar el cambi de dades. Una foto d'un grup de socis del club atletisme vila de Alaquas, fa 10 anys.

El circuit es composa de dos voltes a un circuit amb molt poc desnivel que travesa per les poblacions d'Alaquas ,Aldaia i Picanya. Les inscripcions son gratuites gracies al comerc de la localitad que col.labora amb la mitja marato. La eixida amb la arrivada es situen al carrer Lanjaron, el circuit esta homologat. Una excelent iniciativa del club i amb la ajuda de l'ajuntament a la presentacio de la proba. Act que es fa una setmana abants de la cursa, i al que asistixen la plana major del esport de aquesta industriosa vila.

La activitad atletica amb esta localitad es frenetica. En la decada dels anys vuitanta es va celebrar una Volta a Peu al mes de marc i tambe vaig haber una edicio d'una mitja marato en 1983 amb eixida salida i arribada al poliesportiu. Des de 1988 es disputa la Volta a Peu Juvenil amb eixida salida i arribada al carrer Major amb el mateix dia del mes d'abril es fa des de 1995 la Milla Urbana Junior-Promesa. Igualment hi ha consignat d'una edicio de la San Silvestre a 1988. El 24 de gener del 1999 es va celebrar el Campeonat autonomic de marxa atletica a un circuit que va discurrir per els Parc de la Sequieta, proba que va sirvir per a fer un homenatje a Miguel Pellicer.

La actual mitja Maratho va comencar a disputarse un 13 de septembre de 1987 i es mante gracies a la labor dels company i companyeres que coordina Manuel Gimenez, l'alma mater del Club Atletisme Vila d'Alaquas. Foto de la eixida de la de l'any 1995 i el cartel del any 2002.

El record a la categori­a masculina esa¡ en posesio de Eduardo Alcaina amb un temps de 1h 07m 16s i en dones Judith Burnett amb 1h 22m 13s. La edicio de 1997 es recorden per l'intens calor que van soportar els atletes. Amb aquella edicio va quedar un valuos document al periodic El Punt, firmat per Isabel Munoz:

 A pesar de la intensa calor que feia, la mitjana termica durant la prova va ser de 30 graus-, l'XI edicio de la Mitja Maratho d'Alaquas compta  amb major participacio que en les edicions anteriors. Un total de 850 atletes recorregueren els 21 quilometres reglamentaris, per a la qual cosa va ser necessari donar dos voltes al poble. Des de l'hora i pocs minuts que va invertir el máxim guanyador de la prova, Diego Sanchez, fin a les mes de dos hores i mitja de l'ultim atleta que creua la linea de meta, el calor i les paraules d'anim pronunciades, a traves del megafon, per Recared Agullo, estigueren presents. Conclusio: la prova, un exit absolut.